ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Játékok (1188)
Tőlem Nektek (12380)
A nap képe (3879)
Feladványok (17313)
Hónap feladványa (684)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Hollywoodi történet
2018-09-17 6:55
Mese a gazdag művészről és a szegény színinövendékről
Könnyű, beküldte: kadar*, szerkesztő: Sandviking
Michael Jonas, az egyik legnagyobb és milliók által elismert művész, közel a 80. életévéhez, élete legvitatottabb döntését hozta meg. Egy szép tavaszi napon az agg lángész örök időkre szóló tanúságát adta annak, hogy még akkor is képes ifjúian szerelmes lenni, amikor más szíveket már csak a kihűlt emlékek borítanak el. Annapolis-i otthonának ajtaján belépett Brigitte Neumar, egy húszéves fiatal leány, és remegő hangon adta elő, hogy milyen olthatatlan vágy ég benne, hogy színésznő lehessen, ámde szegény szülei képtelenek a színész-oktatás magas költségeit vállalni, kérlelte Jonas-t, hogy vegye őt pártfogásba, befolyásával tegye lehetővé tehetsége kibontakozását. Jonas hátradőlt hatalmas karosszékében, és kérte Brigitte-et, hogy adjon elő valamit. Érezte, hogy megbűvöli őt a lány hangja, szempillantása, és olyan heves boldogság áradt szét szívében, amit már régen nem érzett. A lány befejezte a monológját, és kérdőn nézett a mesterre. Csend ült a szobára, majd Jonas felállt, odalépett a lányhoz és homlokon csókolta.
Ettől a pillanattól kezdve szüntelenül figyelte Brigitte fejlődését, bejuttatta a Broadway vezető produkcióiba, fizette színinövendéki tandíjait, az újságokban méltató cikkeket jelentetett meg a lány szerepléseiről. Egyre nyilvánvalóbb lett mindenki számára, hogy mindez nem csupán holmi közönséges érdeklődés, hanem mély és mindinkább elhatalmasodó vonzalom a leány iránt. Egyre gyakrabban rebesgették, hogy ebből házasság lesz. Többen persze kételkedtek ebben, hiszen Jonas feleségével, a sikeres írónővel közel 40 évet élt le boldog házasságban, akinek nem is olyan régen történt halála láthatóan olyan mély gyászba sodorta a mestert, hogy kizárta még a gondolatát is egy újabb házasságnak. A mendemondák hatására Jonas családja, a fogadott lányával az élen, cáfolatokat jelentetett meg a vezető újságokban, és erős nyomást gyakoroltak a mesterre, hogy még a gondolatát is felejtse el az ilyen irányú terveinek.
Ám Jonasban sokkal jobban meggyökeresedett a szerelem, semhogy e közbenjárások eredményre vezettek volna. Válaszút elé kényszerítették, és ősszel, egy séta közben megkérte a lányt, hogy legyen a felesége. Brigitte azonnal igent mondott erre, és még aznap a város alpolgármestere -nem térhetett ki a kérés elől- összeadta őket.
Másnap elutaztak Európába nászútra.
Mikor visszatértek, a családi háború tetőfokára hágott, Jonas elköltözött a családi házból, új lakást vásárolt a Broadway közelében, ahova kettőjükön kívül odaköltöztette a lány anyját és húgait is. És mivel a családja így is folytatta a zaklatásukat, megváltoztatva végrendeletét kitagadta mindenből fogadott lányát, vejét és minden rokonát, egyedüliként feleségét jelölte meg örököséül, egyúttal a hatalmas összeget kitevő jogdíjak haszonélvezőjéül.
Jonas feleségével és a velük élő három nővel sok időt töltött a francia tengerparton, távol az otthoni viharoktól. Öröm forrása lett ez a szerelmi házasság, ugyanakkor harcra kényszerültek Jonas családjával, akiktől így végképp elszakadtak.
Házasságuk Jonas halálával ért véget, öt évig tartott, mindvégig derűs boldogságban és szerelemben.
Brigitte 40 évvel élte túl férjét, és szenvedte mindvégig a szűnni nem akaró támadásokat, pereskedéseket, a szegény zsidó származása miatti megaláztatásokat. Végül Angliába költözött, oda menekült el, ott is halt meg.
A történet szereplőinek nevét, foglalkozását, a helyszínét inkább többé, mint kevésbé megváltoztatva írtam le, hogy minél nehezebb legyen megfejteni a valódi szereplőket. A helyzet hasonlósága alapján kell kitalálni az igazi szereplőket. Minden egyes fontosabb szereplő valódi neve 2-2 pontot ér (max. 10 pont). Kik ők?

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Hollywoodi történet című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 3853 felhasználó olvasta, és 33 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 25 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Ammóla, Anikóka, avensis, bagoj, banyanya, Damas, deva55, grisenyka, hata, kkanya, kli, Kuala13, littlered, mihtoth, mutterka, nelena, ocotillo, onix, padat, portugal, szedit24, szmoni65, tappi, Tucatka, viceverzsa
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Eszperente felelet 2.
 A nagy nyaralás
 Stációk 12.
 Szudoku-mix 3.
 Szakmai anagramma 42.
 Mind közül az első
 Versfüzér 13.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS