ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Játékok (1185)
A nap képe (3879)
Tőlem Nektek (12379)
Feladványok (17313)
Hónap feladványa (684)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Gyerekdalok - kicsit másként
2019-12-13 6:55
A korábbiakhoz hasonlóan
Könnyű, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
1. Ráérős főhősünk egyszercsak úgy döntött, barátja kukkolásával üti el az időt. Miután azonban kiderült, hogy barátja nincs otthon, hazafelé hőháztartásával kezdett el foglalkozni.

2. Ez a dal először földrajzilag helyezi el főhőseinket, majd pontosabban is leírja lakhelyüket. Miután megtudjuk, hogy általában jó hangulat uralkodik közöttük, jön a főgonosz bemutatása. Róla nem csak azt tudjuk meg, hogy kevés eséllyel indulna egy szépségversenyen; de azt is, hogy más, külsejében megjelenő hiányosságai is vannak (ami egy hozzá hasonló korú férfinál természetes is lehet).

3. A harmadik első versszaka végig arról szól, hogy nem kell mindig mindent komolyan venni, egy kis viccelődés mindig belefér. Ennek alátámasztására példákat is mondanak: légi úton megszűnnek a problémák, kisüt a nap, sőt, még az egyik belső szervünk is nevetni kezd!
Szerencsére mesélőnk nemcsak azt mondja el, milyen vidámnak lenni, hanem életvezetési tanácsokat is ad arra az esetre, ha esetleg mégis gond lenne. Fúvós hangszerek használata például kimondottan segít, de két, még ennél is fontosabb dolgot is érdemes betartani. Először is, ekkor se legyen robbanékony kedvünk. Másodszor, hagyjuk figyelmen kívül a látszólag magas IQ-val rendelkező egyének jó tanácsait. Persze lehet, hogy emiatt lesz, aki egy közismert bábfigurának néz minket - de valójában ők azok, akik a józan ésszel ellentétesen gondolkodnak.

4. A következő dalban egy méret nagyon fontos szerepet játszik: a dal 8 sorában pontosan ugyanennyi alkalommal jelenik meg ez a motívum! A történet szerint megtudjuk, hogy otthonában élt egy kislány az anyukájával. Mindketten ugyanazzal a tevékenységgel, egy baba ringatásával töltötték napjaikat, és ez boldoggá tette őket. Esténként azonban megváltoztak a tevékenységek: a kislány ugyanis félt a sötétben, így anyukája mesemondással segített neki elaludni.

5. Ezúttal a lakosság segítséget kérjük, eltűnt ugyanis egy apró kis lény! A dal meghallgatásával megtudhatjuk nevét, értelmi képességeit (méretével ellentétben a fejlődésben nem visszamaradott!), kedvenc tevékenységét (agilis, aki mindig megviccel másokat), és különleges képességét (ügyesen tud elbújni mások elől).
A fentiekben közismert gyerekdalok, gyerekmesék dalainak szövegét rejtettük el. Soronként 2 pontért mondjuk meg a címeket!

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Gyerekdalok - kicsit másként című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 3182 felhasználó olvasta, és 56 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 33 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, Anita, avensis, bagoj, banyanya, bartun, deva55, grisenyka, hata, hgabor, horsa, JoskaR, kkanya, kli, Kuala13, littlered, Magan Mara, mihtoth, mutterka, nelena, onix, padat, Profö, pterika, saja, szedit24, SziA, szmoni65, tappi, tark, TSCsilla, Tucatka, viceverzsa
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 A nagy nyaralás
 Stációk 12.
 Szudoku-mix 3.
 Szakmai anagramma 42.
 Mind közül az első
 Versfüzér 13.
 Betűpótlás 3.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS