|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Friss fórum:
|
|
A hét kérdése:
Jelentkezz be a heti kérdéshez!
|
|
Legolvasottabbak:
|
|
főzünk?
Hirdetés
rozsa50 |
grisenyka (708930) |2015.07.12 13:55 | | 709587. |
| |
Szia Grisenyka, a családom minden tagja issza a diólevélteát évek óta. Most szedd meg az egészséges leveleket, ne legyen rozsdafolt rajta. László nap körül szedem, kb. egy hónapig lehet szedni, dél körüli időpontban, amikor már nem nyirkos.Nagyon jó gyulladáscsökkentő, baktérium,-vírusölő hatása van. Nyolc hétig ihatod folyamatosan natur, vagy méz ízesítéssel, utána 2-3 hétig szünetelj vele. Ami nagyon fontos, fémszűrő, fémedény használata tilos. Ha leforrázod a levéltörmeléket, negyed óráig fedd le. Ha megszeded a levelet, kösd csokorba, akaszd valahova száradni, tehát szárítva fogyaszthatod. Ha beütöd a google-ba Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember nevét, még több mindent megtudhatsz róla. Nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak Neked, mert pozitív dolgokat tudok róla mondani. Szia Grisenyka |
|
kkanya |
2015.07.12 12:21 | | 709584. |
| |
Én meg éppen indítom a bográcsgulyást
|
|
kuliver |
2015.07.12 11:55 | | 709583. |
| |
Most heckeltem meg egy halat. |
|
grisenyka |
2015.06.22 21:02 | | 708944. |
| |
Még mindig a zöld dió:
Tavaly mézzel és cukorral is tettem el pálinkát - mézzel még finomabb
|
|
grisenyka |
2015.06.22 19:06 | | 708930. |
| |
Sziasztok!
Olvastam, hogy a diófa leveléből remek teát lehet főzni - de nem találtam, hogy hogyan.
Most kell szedni, amikor a zöld diót - és leszárítani?
Zöld dióból lehet szörpöt készíteni? Szesz nélkül?
|
|
kuliver |
tappi (708598) |2015.06.14 17:03 | | 708611. |
| |
Mi, fiúk a víz hőmérsékletét mérjük ettől egy kicsit eltérő módszerrel. |
|
kuvaszkusz |
tappi (708593) |2015.06.14 12:50 | | 708597. |
| |
A kókuszzsír, kókuszvaj 24 fokon olvad, gondolom ott áll a pultodon |
|
tappi |
2015.06.14 12:06 | | 708593. |
| |
A közelmúlt hozzászólásaihoz passzol a kérdésem:
Nem használok hőmérőt a konyhában, most sem, de látom, hogy szinte pontosan 24 fok van. Honnan tudom? |
|
hata |
grisenyka (707687) |2015.04.27 08:14 | | 707689. |
| |
Én is inkább megtanulok főzni értelmetlen viták helyett.
Bár nekem kiváló szakácsnőm van.
|
|
kuliver |
2015.04.27 08:13 | | 707688. |
| |
Hogy tudja valaki felhúzni magát még a kókuszzsíron is? |
|
grisenyka |
padat (707686) |2015.04.27 08:02 | | 707687. |
| |
Felforralom a sós vizet, és szép lassan belecsorgatom a kukoricadarát. Csak annyi vizet teszek bele, amennyit felvesz a dara. Érzésre - nem tudom elmagyarázni, mennyit.
Tejbepapi is nagyon finom kukoricadarából. Sőt: nokedlit is készítettem már - kukoricalisztből.
Apukám úgy is szerette, hogy a forró kukoricadarát leöntötte hideg tejjel - vagy a hideg kukoricadarát forró tejjel. és kikanalazta. |
|
padat |
grisenyka (707683) |2015.04.27 07:19 | | 707686. |
| |
Megpróbálom a négynapos szünet valamelyikén.
A puliszkát hogyan készítetted? |
|
hata |
2015.04.26 21:55 | | 707682. |
| |
Köszönöm a kioktatásokat, de nem kérek belőle.
|
|
grisenyka |
2015.04.26 21:18 | | 707676. |
| |
Én töltött hagymát főztem makói módra:
8 fej vöröshagyma
25 dkg sovány darált sertéshús
1 dkg vaj
8 dkg reszelt sajt
1 db tojássárgáj - helyett: egész tojás
1 dl tejszín helyet: tejföl
2 dl tej
4 dkg finomliszt
4 dkg vaj
1 db tojás
5 dkg zsír
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
1 db zsemle
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A húst megdaráljuk. A zsemlét vízben megáztatjuk, majd kinyomjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A hagymák külső héját leszedjük, s a fejek aljából egy vékony szeletet lemetszünk, hogy biztosan álljanak. Felső egynegyedüket szintén levágjuk, majd a közepüket óvatosan kiszedjük, hogy kis „csészéket" kapjunk.
2. A formázáskor nyert hagymadarabkákat finomra aprítjuk, és a zsírban világosra pirítjuk; összedolgozzuk a hússal, a zsemlével, a tojással, a petrezselyemzölddel és kevés sóval.
3. A masszával megtöltjük a hagymákat, kivajazott, lapos tűzálló edénybe tesszük, és kevés vizet alájuk öntve, letakarva, a sütőben puhára pároljuk.
4. Közben a 4 dkg vajat megforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, forró tejjel felengedjük, habverővel simára keverjük, sóval, fehér borssal fűszerezzük, és mártás sűrűségűre beforraljuk.
5. Amikor levettük a tűzről, elkeverjük a tejszínnel és a tojássárgával. A párolt hagymákat leöntjük a mártással, meghintjük a sajttal, és sütőben halványpirosra sütjük.
Finom lett
|
|
riffentyu |
2015.04.26 21:10 | | 707675. |
| |
szóval főzünk |
|
kuliver |
(707659) |2015.04.26 20:27 | | 707668. |
| |
A túl hideg italt, limonádét, kólát tartalmazó poharat kezünk között tartjuk, hogy kicsit felmelegedjen. Így kezünk melegétől az ital is felmelegszik, mielőtt meginnánk. A fürdéshez előkészített, de időközben lehűlt vizet más módon melegítjük fel, például melegebb vizet engedünk hozzá. Ezekben a jelenségekben közös, hogy a melegebb anyag (test) energiát ad át a hidegebbnek. |
|
grisenyka |
(707659) |2015.04.26 20:13 | | 707666. |
| |
Ha átadod a lelkesedésedet, az nem azt jelenti, hogy neked kevesebb lesz.
Ugyanígy lehet energiát is (át)adni.
A nyelv képes beszéd. Ugyanaz a szót néha átvitt értelemben is használjuk.
De ez tényleg nem a sértődés helye. Véleményt cserélünk, beszélgetünk - személyeskedés nélkül. Ez lenne a lényeg.
|
|
riffentyu |
hata (707660) |2015.04.26 20:05 | | 707662. |
| |
Hogy jön ide a zene?
Az egy példa volt: mégpedig arra példa, hogy jó, ha "beleszólsz"
|
|
hata |
(707657) |2015.04.26 19:59 | | 707660. |
| |
Hogy jön ide a zene?
Akkor részemről befejeztem ezt az áldatlan vitát.
Kuliver jöhetsz, és tiéd az utolsó szó, mert addig úgysem nyugszol. |
|
|
|
|